Előfizetői tartalom

Kiderült: a magyarországi működőtőke-befektetések közel fele Ázsiából érkezett tavaly

Portfolio
A koronavírussal terhelt 2020-as évben összesen 97 külföldi működőtőke-beruházás Magyarországon megvalósulásában játszott szerepet a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), amelyek összértéke közel 2,5 milliárd euró és ezek közül az ázsiai befektetők összesen harminc beruházást valósítanak meg 1,165 milliárd euró értékben, ami tehát a befektetési volument tekintve közel 50%-os arány – derül ki a Magyar Nemzet mai cikkéből.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által megadott, a lap által közölt főbb adatok szerint: 2020-ban a HIPA összesen 907 projekt megvalósulásához járult hozzá, amelyek nyomán 4,078 milliárd euró (1470 milliárd forint) értékű beruházás valósul meg hazánkban és a fejlesztések összesen 12 914 munkahelyet teremtenek. A 907 projektből 97 jelenti a klasszikus külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés