Előfizetői tartalom

Koronavírus: az EU június végéig meghosszabbítja az oltóanyagok exportkontrollját

MTI
Az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy június végéig meghosszabbítja a koronavírus elleni oltóanyagok ideiglenes exportkontrolljának rendszerét. Ez megköveteli az unióval szerződést kötött vakcinagyártó vállalatoktól, hogy előre értesítsék a tagállami hatóságokat a legyártott vakcinák kivitelének szándékáról.

A brüsszeli testület sajtóközleménye szerint a bizottság azért döntött így, mert oltóanyag-szállítmányok továbbra is késedelmesen érkeznek az Európai Unióba. Valdis Dombrovskis, a bizottság alelnöke szerint, a január végén életbe lépett exportkontoll-mechanizmus - amely az oltóanyag kivitelt engedélyekhez köti - jól bevált eszköz, mert segíti a vakcinák szállításának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés