Előfizetői tartalom

Alacsony volt a megújulók részaránya a hazai áramtermelésben

MTI
Az európai aggregált villamosenergia-fogyasztás emelkedett januárban az előző év azonos időszakához képest, a régió országaiban azonban, így Magyarországon is csökkent a felhasználás, elsősorban az enyhe időjárás miatt - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken. A hazai villamosenergia-termelés döntő részét továbbra is az atomenergia és a gáztüzelésű erőművek adják, a megújulók aránya a kedvezőtlen időjárás miatt alacsonyan alakult.

A tájékoztatás szerint az előző hónap kiugró árai után a másnapi piaci árak visszatértek az elmúlt öt év januárjára jellemző tartományba. A hazai árak többször is alacsonyabbak voltak, mint az osztrák és német piac árai, mivel Nyugat-Európában folytatódott az alacsony nap- és szélerőművi termelés, a Balkánon azonban bőséges volt a vízerőművek termelése. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés