Előfizetői tartalom

Valószínűtlen, hogy az AstraZeneca-oltás trombózist okoz a holland gyógyszerügynökség szerint

Portfolio
Valószínűtlen, hogy az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina okozta a trombózist annál a néhány embernél, akiknél a beoltás után észleltek vérrögképződést - közölte pénteken a holland gyógyszerügynökség (CBG), miután a dán kormány előző nap úgy döntött, hogy elővigyázatosságból felfüggeszti az oltóanyag alkalmazását.

Dániában és előtte Ausztriában is néhány esetben trombózisos eseteket jelentettek azoknál, akiket előzőleg beoltottak, és haláleset is történt. Ausztria és több más európai ország ezért felfüggesztette az oltást egy bizonyos szállítmány vakcináival - Olaszország pedig egy másikéval -, Dánia azonban bejelentette, hogy egy ideig egyáltalán nem használja az AstraZeneca...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés