FONTOS Visszatér a rettegett benzinárstop?! Hajszálnyira vagyunk az autósok rémálmától
 
Előfizetői tartalom

Óriási zuhant az Európába irányuló brit export a Brexit hatására

Portfolio
Valósággal összeomlott az Európai Unióba irányuló brit export januárban. Decemberhez képest 41%-os a csökkenés, import oldalon 29%-os zsugorodást jelzett a brit statisztikai hivatal. A teljes visszaesés jó részét még az okozhatta, hogy a vállalatok nem tudtak alkalmazkodni a megváltozott feltételekhez, ezért a számok biztosan javulni fognak a következő hónapokban. Ezzel együtt az év eleji fejlemények jól mutatják, milyen nagy sokkot okoz a Brexit kezelése a gazdaságnak.

Január volt az első olyan hónap, amikor a britek külkereskedelmi értelemben már ténylegesen az Európai Unión kívül voltak. "Az Egyesült Királyság kereskedelméről szóló januári adatok világos képet festenek. A tavaly év végén aláírt, árukra vonatkozó szabadkereskedelmi megállapodás ugyan véget vetett a négy és fél éves bizonytalanságnak, az egységes piacnak azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés