Előfizetői tartalom

Erősen kezdte az évet a magyar építőipar

Portfolio
Januárban az építőipari termelés volumene (szezonálisan és munkanap-hatással igazítva) 7,4%-kal haladta meg a múlt év decemberi szintet. Ezzel a teljesítmény elérte a koronavírus-válság előttit, ami még úgy is biztató, hogy a téli hónapok súlya csekély az ágazati termelésben. Biztatóan alakulnak a rendelési számok is.

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a decemberihez mérten 7,4%-kal nőtt, így egy hónap visszaesés után folytatta a nyár óta tartó dinamikus korrekcióját. A friss adat szerint a kibocsátás már eléri a válság előtti szintet. A KSH közlése szerint 2021 januárjában az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés