Előfizetői tartalom

Megszólalt Karácsony Gergely a regionális korlátozásokról - Mire számíthat Budapest?

Portfolio
Európában több helyen vezettek már be régiónként eltérő intézkedéseket. Ezek kapcsán gyakorta a tekintélyes német Robert Koch Intézet iránymutatását veszik alapul: a 100 ezer lakosra eső heti 100 fertőzött fölött egy adott régió, vagy ország nem tudja kontrollálni a járványt, ezért kell korlátozásokat bevezetni. Budapest ebből a szempontból a 400-600 közötti sávban van a legtöbb megyével együtt - írja Karácsony Gergely főpolgármester.

"Jópáran kérdezték a hosszú hétvégén, hogy az NNK bejelentése, amely szerint régiónként eltérő korlátozó intézkedések bevezetése lehetséges, illetve azon állítása, miszerint Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, jelenti-e azt, hogy Budapestre vonatkozóan újabb korlátozó intézkedéseket tervez a kormány. Nos, sem én, sem a városvezetés egyelőre ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés