Előfizetői tartalom

Duda Ernő: a közeljövőben újabb mutánsok jönnek, de ez nem egy korlátlan, végtelen dolog

Portfolio
Fel fogunk fedezni a közeljövőben is újabb koronavírus mutánsokat, de a vírus nem fog korlátlanul mutálódni, és legfeljebb ragályosabbak lesznek az új variánsok – fejtette ki Duda Ernő, a Szegedi Egyetem immunológus-, genetikusprofesszora az Indexnek adott interjúban. Szerinte attól sem kell tartani, hogy a vakcinák által termelt antitestek nem lesznek hatásosak a vírus ellen. A kínai Sinopharm vakcináról változatlanul úgy tartja a szakember, nem szerencsés vele oltani a hosszú távú hatások miatt.

Duda Ernő továbbra sem ért egyet azzal, hogy egy teljes elölt vírust tartalmazó, elavult technológiával készült vakcinával oltsunk, mint amilyen a kínai Sinopharm oltóanyaga. A „hosszú Covid”-tünetek egy részét azok az ellenanyagok okozzák, amiket a szervezetünk megtermel a vírus bizonyos alkatrészeivel szemben. Ha ezeket az alkatrészeket bevisszük, s az immunválaszt felerősítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés