Előfizetői tartalom

300 milliárd forintos gigatender győztesét hirdették ki - Nagy változások jönnek az állami kórházakban

Új világ jön a takarítás, tisztaság és intézményi fertőtlenítés területén a magyarországi állami kórházakban – ígéri a tavaly decemberben kiírt, 300 milliárd forintos keretösszegű tender nyertese, a B+N Zrt. A társaság ügyvezetőjét a koronavírus-járvány tanulságairól, a tender lebonyolítását követő gyakorlati következményekről kérdeztük. Kis-Szölgyémi Ferenc arról is beszélt, hogy ez egy keretmegállapodás, a kórházaknak van lehetőségük saját maguk megszervezni a takarítási szolgáltatást, nem muszáj lehívniuk ezt a központi lehetőséget. Abban viszont változás jön, hogy új, egységes és magasabb szintű standardeknek kell megfelelni a higiénia területén. Ezzel pedig szerinte mindenki nyerni fog.

Azzal, hogy 2020-ban megváltozott a beszerzések struktúrája a közfinanszírozott kórházak esetében, vagyis azokat központi tendereken (a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon) keresztül lehet csak megvalósítani, új eszköz került az egészségügy irányítóinak a kezébe. Ennek fontos állomása a tavaly decemberben kiírt 300 milliárd forint keretösszegű tender, melynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés