Előfizetői tartalom

Orosz vakcina: nem várható mostanában EU-s engedély

Portfolio
Az orosz Szputnyik V korononavírus-vacina valószínűleg nem fog gyors jóváhagyást kapni az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) a terjesztésért felelős állami befektetési alap, az RDIF szerint – írja az osztrák Kronen Zeitung. Az időzítésnek a Szputnyik V-vel időközben beoltottak európai oltásigazolása szempontjából is lehet még jelentősége, ugyanis bizonytalan egyelőre, mely országok fogják elfogadni az orosz oltást.

"Ha jóváhagyás érkezik, valószínűleg június után, és akkor körülbelül 100 millió adagot tudunk eljuttatni 50 millió embernek az EU-ban három vagy négy hónapon belül" - mondta Kirill Dmitrijev, az RDIF vezetője. A vizsgálatok során a vakcina több mint 90 százalékos hatékonyságot ért el, és az új koronavírus-változatokkal szemben is hatásosnak tekintik. Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés