Előfizetői tartalom

A világ legmagasabb halálozási rátája alakult ki Magyarországon tegnap a koronavírus miatt

Portfolio
A szombaton közölt 227 új koronavírus-elhunyt nemcsak a magyarországi járvány idősorában számított rekordnak, hanem világszinten is az összes országot tekintve 1 millió főre vetítve. Az utóbbi napok 200 fő körüli hazai halálozási üteme pedig sajnos oda vezetett, hogy Magyarország még feljebb kapaszkodott a legmagasabb halálozású országok listáján a járvány kezdetétől számítva és így már világszinten a hatodik, de ha a törpeállam San Marinótól eltekintünk, akkor az ötödik.

Az ourwolrdindata.org globális összesítő oldal adatai szerint március 20-án a Magyarországon jelentett 227 új koronavírus-elhunyt sajnos világszinten a legmagasabbnak számított 1 millió főre vetítve (23,5 fő) az összes olyan ország között, amelyekre volt tegnap halálozási adat megadva. Csehországra tegnapra 18,5 fős érték szerepel (199 új elhunytjuk volt), Montenegróra 15,6...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés