Előfizetői tartalom

Térképen mutatjuk, hol nőtt a legnagyobbat a munkanélküliség Magyarországon

Portfolio
Tavaly a 15–74 évesek munkanélküliségi rátája júniusban 5,1%-ra, az egy évvel korábbinál 1,9 százalékponttal magasabbra nőtt a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások nyomán. A nyilvántartott álláskeresők száma ekkora volt a legtöbb, 376 ezer fő, ami 52%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A területi különbségek azonban a koronavírus-járvány időszakában is jelentősek voltak.

A járvány első hullámának gazdasági folyamatai megtörték az utóbbi évek kedvező munkaerőpiaci tendenciáit. Tavaly márciusban és áprilisban csökkent a foglalkoztatottak száma, az alkalmazásból kikerülő 129 ezer fő túlnyomó többsége kezdetben még nem a munkanélküliek, hanem az inaktívak létszámát gyarapította. A személyes kapcsolatok korlátozásának feloldását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés