Előfizetői tartalom

Drámai hangvételű közleményben kér azonnali jelentős szigorításokat a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara

Portfolio
Drámai hangvételű, a lakosság és a kormányzati döntéshozók felé is komoly kéréseket megfogalmazó közleményt tett közzé hétfőn este a Magyar Orvosi Kamara elnöksége. Ennek lényege az, hogy mivel elfogytak a vezényelhető emberek az egészségügyben, amely egyébként is extrém terhelés alatt áll, ezért drasztikusan csökkenteni kell az emberek közötti kontaktusszámot, hogy az új fertőzések üteme lassuljon, és így az egészségügy terhelése enyhülhessen. Az emberektől minél ritkábban végzett bevásárlást, a rokonlátogatások, belföldi utazások mellőzését, a döntéshozóktól a bevásárlóközpontok és plázák azonnali bezárását, a boltokban látogatási létszámkorlátot, a köztereken pedig beszélgetési létszámkorlátot követel a kamara. A drámai hangvételű közleménynek az elmúlt napokban már voltak előzményei, amelyeket a közlemény alatt be is mutatunk.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége az alábbi közleményt tette közzé hétfőn este fél 6 tájban a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről. A közleményt szó szerint közzétesszzük, a kiemelések tőlünk származnak: "A COVID-19 betegség minden eddiginél erősebben támad. A baj nagy, és ha nem vigyázunk, még nagyobb lesz. A népességarányos halálozási mutatókban napok óta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái