Előfizetői tartalom

Kijött a hivatalos OGYÉI-közlemény: újabb két vakcina válhat elérhetővé hazánkban

Portfolio
A korábbi orosz és kínai gyártók mellett további kínai és indiai gyártók termékeit is vizsgálja az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A hatóság döntése értelmében két új vakcina, a CanSino és a CoviShield oltóanyagok válhatnak a közeljövőben elérhetővé hazánkban. Amennyiben a tárgyalások sikeresek lesznek és az újabb forrásból is vakcinaszállítmányok érkeznek Magyarországra, úgy – a korábbiakhoz hasonlóan – minden gyártási tétel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) jóváhagyását követően kerülhet alkalmazásra - derül ki az OGYÉI közleményéből.

Az OGYÉI ideglenes gyógyszeralkalmazási engedélyt adott ki a CoviShield vakcinára, amely – az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinához hasonlóan  –, az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által kifejlesztett, vektor-alapú készítmény. A CoviShield oltóanyag az AstraZeneca cég által a Serum Institute of India részére átadott technológiával, a licensz megállapodás keretében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés