Előfizetői tartalom

A közgazdászok szerint ha nem változtat a kormány, akkor Magyarország sosem lesz fejlett ország

Portfolio
Ha nem változtatunk a jelenlegi gazdasági struktúránkon és a gazdaságpolitika irányán, akkor Magyarország fejlődési lehetőségei erősen korlátoltak, csak a dél-európai országok fejlettségi szintjére vagyunk jogosultak - mondták a meghívott szakértők az Egyensúly Intézet online eseményén. A beszélgetésen a közgazdászok arra keresték a választ, hogy milyen gazdaságpolitikai lépéseket kell tenni ahhoz, hogy Magyarország fejlett országgá váljon. Csak az állam képes ugyanis arra, hogy a jelenlegi fejlődési pályáról - amit örökül kaptunk - pozitív irányba térítse az országot.

Valamikor a '90-es évek elején elrontottuk azt, hogy megteremtsük a tulajdon legitimitását - mondta Orbán Krisztián közgazdász, az Oriens alapítója és ügyvezető partnere az Egyensúly Inzézet online eseményén, amikor arra keresték a választ a meghívottak, hogy milyen hibákat követtünk el az elmúlt néhány évtizedben. Szerinte ősbűnnek tekinthető, hogy a jelentős nagy hazai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés