Előfizetői tartalom

Az adóemelés kora jön

Kovács Krisztián, Concorde
Essünk túl rajta rögtön itt az elején: az Egyesült Államok új kormányzata a társasági nyereségadó globálisan koordinált emelését akarja, ezen dolgozik nagy erőkkel. Nem valamiféle mellékes és hosszú távú projektről van szó, ez most történik, kiemelt jelentőséget szánnak neki, és mielőbb nyélbe akarják ütni. Mielőtt a részletekre kitérnénk, álljunk meg néhány őszinte szóra, és nézzük meg, hogy tulajdonképpen miért szórakoztatják magukat ilyen látszólag mérsékelten népszerű ügyekkel, alighogy elkezdtek kormányozni.

A költségvetési politika talpra állítása Az államok jelentős részének van egy olyan kis problémája, hogy szégyen, nem szégyen, jobb megoldás híján, hosszú évtizedek kitartó munkájával – megint csődbe mentek. Nem lepődtünk meg, régi szokásuk ez, mindösszesen azért nem izgulunk ezen mostanában, mert az elektronikus pénzkibocsátás monopóliumának kombinációja a saját...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái