Előfizetői tartalom

Elkezdődik a kritikus infrastruktúrákban dolgozók oltása, de kik tartoznak ide?

Portfolio
Az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány mostani, nagyon gyors terjedése miatt az operatív törzs és az Országos Oltási Munkacsoport úgy döntött, hogy megkezdi az úgynevezett kritikus infrastruktúrákba tartozó szolgáltató vállalatoknál dolgozó emberek oltását is. Néhány példa is elhangzott a tájékoztatón, de továbbra sem egyértelmű pontosan, hogy kiknek a munkája nélkülözhetetlen. A Telex azonban írásban fordult több nagyobb és ismertebb vállalat sajtóosztályához, melyek vélhetően beletartoznak ebbe a kategóriába.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalára feltöltött oltási tervben külön kategóriaként szerepelnek a kritikus infrastruktúrák dolgozói, de nem derül ki, hogy pontosan kik tartoznak ide. Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján azonban Müller Cecília azt mondta, hogy: Az egészségügyi, szociális dolgozók, regisztrált idősek, krónikus betegek, védekezést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés