Előfizetői tartalom

Itt a nagy hír: a nálunk használt kínai vakcina gyártója is tárgyalni kezdett az Európai Gyógyszerügynökséggel

Portfolio
Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) igazgatója arról számolt be egy keddi európai parlamenti meghallgatáson, hogy tárgyalások kezdődtek a kínai Sinopharm oltóanyagát képviselő céggel, ami az ügynökség vezetőjének reményei szerint oda vezethet, hogy idővel hozzáfoghatnak a kínai vakcina vizsgálatához is – számolt be a fejleményről az EU-Monitor. Az orosz Szputnyik-vakcina engedélyezésének folyamatában az üzemlátogatások vannak napirenden és egyelőre nem lehet megmondani, hogy ez a készítmény mikor kaphatja meg az EMA engedélyét. Az uniós vakcinabeszerzési vezető egyúttal ismét tisztázta, hogy Brüsszel csak keretmegállapodást kötött a gyártókkal, így a tagállamok rontották el a vakcinabeszerzést, ha valóban elrontották.

Tárgyalunk a kínaiakkal, látogatásra készülünk az orosz gyárakba Az egyik keddi EP-meghallgatáson Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség igazgatója a Sinopharmmal folytatott tárgyalásokról azt mondta: remélhetőleg az lesz a vége, hogy idővel hozzáfoghatnak a kínai vakcina vizsgálatához is. Ugyanez a folyamat az orosz Szputnyikkal már egy ideje tart, és a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés