Előfizetői tartalom

MOK-titkár: Eljuthatunk oda, hogy már nem mindenkinek jut kórházi ellátás

Portfolio
A Magyar Orvosi Kamara legutóbbi, döntéshozóknak és lakosságnak küldött figyelmeztetésének hátteréről, és a kórházak aktuális terheltségéről adott információkat a hvg-nek nyilatkozva Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára. Az intenzív terápiás szakorvos szerint ha nem tartjuk be a szabályokat, eljuthatunk oda, hogy Európában már nem Bergamo, hanem valamelyik magyar nagyváros lesz az elrettentő példa.

Az interjú főbb pontjai: A harmadik hullám itt van a nyakunkon, de a MOK úgy érzi: a közvélemény és a döntéshozók jelentős része mintha nem fogná fel a baj mértékét. A keddi 252-es halálozási szám ráadásul nem kőbe vésett adat, hiszen az igazolt, regisztrált, teszttel megerősített Covid-halálozásokat jelzi. A valós szám ennél mindig és minden országban magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés