Előfizetői tartalom

Magasabb infláció és magasabb növekedés vár a magyar gazdaságra az MNB szerint

Portfolio
Gyenge évkezdet után felpattanás várhat az idén a magyar gazdaságra a Magyar Nemzeti Bank szakértői szerint. Az idén 4-6%-kal, jövőre 5-6%-kal növekedhet a GDP. Az éves átlagos infláció az idén a jegybanki toleranciasáv tetejéhez közeli, 3,8-3,9%-os lehet. Az év során nyolcéves csúcsra szökhet a pénzromlás üteme, de a jegybank úgy gondolja, hogy az árfelhajtó tényezők ideiglenesek lesznek, és jövőre már a 3%-os cél közelébe tér vissza az infláció.

 Az MNB ma adta közre teljes egészében az inflációs jelentését, amelyben a magyar gazdaság helyzetét és kilátásait értékeli. A fő számok  már megjelentek kedden (ezekről itt írtunk), most online sajtótájékoztató keretében mutatták be az anyag részleteit. Az inflációban érezhető az emelkedés, ezért a kulcs, hogy a másodkörös inflációs hatásokat elkerüljük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés