Előfizetői tartalom

Sosem látták ilyen rózsásnak a jövőt a vezérigazgatók

Portfolio
Sosem tapasztalt mértékű az optimizmus a globális gazdaság és a magyar gazdaság növekedési ütemével kapcsolatban a PwC Magyarország vezérigazgató-felmérése szerint. 2021-re minden második vállalat létszámnövekedéssel kalkulál. A pandémia azonban elmélyítette azokat az aggodalmakat, amelyekkel a vezetők eddig is kénytelenek voltak szembenézni. Míg tavaly 21% tartott az adóterhek növekedésétől, ez az arány idén 50%, a válsághelyzetekre való felkészültség, a munkaerő romló egészségügyi állapota és a félrevezető tájékoztatás szintén nagyot ugrott előre a kockázati tényezők listáján a vezérigazgatók szemében.

Megkezdődik a kilábalás A vezetők 65%-a gondolja a globális és a magyar gazdaságról is, hogy a növekedési ütem gyorsulni fog, ez az előrejelzés az eddigi legoptimistább jövőkép, derült ki a PwC Magyarország 10. vezérigazgató-felméréséből, akik összesen 240 első számú döntéshozót kérdeztek meg. A tavalyi várakozásokhoz képest (akkor 9, illetve 16% várt növekedést)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés