Előfizetői tartalom

Úgy nyithatnak a magyar iskolák, amikor még nem biztos a tanárok védettsége a vírus ellen

Portfolio
Az óvodák és iskolák újranyitásának későbbre tolásával párhuzamosan az oltási rend újabb módosítását is bejelentette a mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A bejelentések lényege az, hogy csak azután nyitják ki a nevelési-oktatási intézményeket, hogy beoltották a bölcsődei-óvodai-, illetve iskolai dolgozókat, tanárokat. A legkorábbi lehetséges céldátumot is megjelölte az intézmények kinyitására Gulyás: április 12., vagy 19. lehet. Mindez afelé mutat, hogy a szigorúbb járványügyi korlátozó intézkedések is velünk maradnak legalább eddig, azaz a gazdaság újranyitása is kitolódik.

A mai Kormányinfón többek között azt mondta Gulyás Gergely, hogy áprilisban minden korábbinál több vakcina lesz elérhető az országban és ezután vezette fel az iskolanyitási és oltási rend módosításának témáját. Úgy fogalmazott: Ami a nyitási terveket illeti, a kormány arról döntött a tegnapi ülésén, hogy ha a 2,5 milliót eléri az oltottak száma, akkor egy héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés