Előfizetői tartalom

Müller Cecília: ne tévesszen meg senkit az új fertőzéses adat, még mindig erősödik a harmadik hullám

Portfolio
Közel egy órás csúszással kezdődött el az operatív törzs keddi tájékoztatója és éppen erre időzítve, példátlan csúszással, tették közzé a tegnapi koronavírusos járványügyi adatokat, valószínűleg azért, mert csak ma napközben éri el a szép kerek 2 milliós határt a beoltottak száma, így ez háttérbe szorítja a csaknem új csúcsot jelentő halálozási adatot. A napi adatközlésből végül kiderült, hogy 4609 új fertőzöttet azonosítottak, de Müller Cecília országos tisztifőorvos gyorsan hozzátette, hogy ez a relatív adat senki se tévesszen meg, mert egyébként még mindig felfelé ívelő szakaszában van a harmadik hullám és kérte az embereket, hogy mindenki maximálisan csökkentse a mobilitását, hogy le lehessen törni a járványt. A 4609 fős adat azért érdekes, mert reggel a közrádióban az NNK főosztályvezetője még egy közel 8 ezer fős adatról beszélt a tegnapi napot említve, de lehet, hogy csak rosszul kerekített és valójában a tegnap közzétett vasárnapi adatra (7263 fő) utalt.

2021. március 30. 13:18 Megosztás Aki visszanézné a teljes tájékoztatót, itt tudja megtenni 2021. március 30. 13:09 Megosztás ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés