Előfizetői tartalom

Újabb 10 egyetemen indulhat a modellváltás, az összes hallgató 70%-át érintik szeptembertől a változások

Portfolio
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium benyújtotta az Országgyűlés elé újabb tíz egyetem modellváltását megalapozó javaslatait 2021. március 31-én – hívja fel a figyelmet a tárca közleménye. Ebből az is kiderül, hogy a törvénycsomag elfogadása esetén idén ősztől már több mint 180 ezer hallgató, az egyetemisták közel 70 százaléka tanulhat a megújult fenntartási modellben. A közlemény szerint az új működési modell lényege, hogy az állam, mint stratégiai partner hosszú távú finanszírozási garanciákkal teremti meg a közfeladatok korszerű ellátásának feltételeit, így a törvényi kódex egységesíti, átláthatóbbá teszi az eddig több törvényben szereplő szabályozást.

Melyik 10 intézményről van szó? A szenátusok kezdeményezéseinek, egyértelmű támogató döntéseinek megfelelően újabb tíz egyetemen indulhat meg a modellváltás. A már rugalmasabb keretek között működő tíz egyetemhez 2021. augusztus 1-ével csatlakozhat a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Nyíregyházi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés