Előfizetői tartalom

Külföldi Szputnyikkal oltanának az oroszok

MTI
Külföldön előállított orosz Szputnyik V vakcina behozatalával gyorsíthatják fel a lakosság Covid-19 elleni átoltását - jelentettek ki pénteken Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó, és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója. Dmitrijev akkor beszélt erről, amikor fogadta őt Vlagyimir Putyin orosz elnök. Elmondta, hogy az RFPI tíz országból húsz gyártóval állapodott meg eddig a Szputnyik V kibocsátásáról. Oroszországban a vakcinát hét gyártó állítja elő.

A tisztségviselő a külföldi gyártási helyszínek kiemelte Indiát és Dél-Koreát és elmondta, hogy több gyártó április folyamán fogja csúcsra járatni kapacitásait. Megítélése szerint júniusig minden oltásra jelentkező orosznak be lehet adni a Szputnyik V-t. A vakcina honlapja szerint péntekre több, mint 4,5 millió ember (a lakosság valamivel több mint 3 százaléka) kapta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés