Előfizetői tartalom

Milyen mértékben határozta meg az EU keleti bővítése a régió felzárkózási esélyeit?

Portfolio
Az Európai Unió 2004-ben induló keleti bővítése jelentős mértékben meghatározta a régió felzárkózási esélyeit az elmúlt másfél évtizedben. A Does EU membership facilitate convergence? The experience of the EU’s eastern enlargement” címmel megjelent kétkötetes tanulmánygyűjtemény egy elemzési keretet vázol fel annak vizsgálatára, hogy az EU tagság milyen módon és mértékben segítette a régió gazdasági, társadalmi és intézményi felzárkózását a fejlett országokhoz. Az egyes fejezetek a különböző területeken, illetve egy-egy országra vagy országcsoportra vizsgálják ezt a hatást.

Székely P. István, a Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának főtanácsadója, aki a könyv szerkesztője és szerzője, a kiadványt bemutatva elsőként a konvergencia, azaz felzárkózás fogalmát fejtegette, amely gazdaságilag, szociálisan és intézményileg legfejlettebb országokhoz való közelítést jelent. A kérdésük pedig azt volt, hogy mi a különbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés