Előfizetői tartalom

Miért fektetnek termőföldbe a gazdagok?

Portfolio
Az elmúlt években számos sikeres üzletemberről lehetett hallani, hogy földeket vásárolt magának. Januárban például kiderült, hogy Bill Gates lett az Egyesült Államok legnagyobb termőföld-birtokosa, de mellette még számos ismert milliárdos is hatalmas földtulajdonnal rendelkezik, legyen szó erdővidékről vagy egyéb jellegű területről. Azonban nem csak a gazdag magánemberek, hanem az intézményi befektetők is aktívak ezen a területen, amit részben a klímasemlegesség elérése motivál, de profitszerzés szempontjából sem utolsó a termőföld.

Amerika legnagyobb termőföld-birtokosa Még januárban érkezett a hír, hogy Bill Gates lett az Egyesült Államok legnagyobb termőföld-birtokosa, bár nem ő az egyetlen milliárdos, aki hatalmas mennyiségű földtulajdonnal rendelkezik. A Microsoft alapítója 242 ezer hold termőföldet birtokol, összesen pedig közel 270 ezer hold földterületet, amely 18 államot ölel fel. Bill Gates...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés