szlovakia_valasztas_politika_eu
Gazdaság

Szlovákia elnapolja a lazítást

Portfolio
Szlovákiában lassan döntenek a lazító intézkedésekről, a járványügyi szakemberük szerint ha sikerül a lakosság jelentékeny részét beoltaniuk, akkor a COVID-19 csak lokális járványgócok formájában jelentkezik majd a jövőben, szezonális betegség lesz.

A ma7.sk alapján a HNOnline értesülései szerint bár a körülmények adottak ahhoz, hogy a COVID-automatát fekete színről bordóra lehessen átkapcsolni, s ez jövő héten hétfőn valószínűleg meg is történik, az egészségügyi minisztérium szakemberei még várnak az enyhítésekkel.

A portál emellett szemlézte a HNOnline interjúját, amelyben Martin Smatana az Egészségpolitikai Intézet volt igazgatója hangsúlyozta, hogy

még egy olyan hullámot, mint volt ősszel és télen, már nem kell újra átélnünk.

Nincs gyakorlatilag olyan járványügyi mutató, amely ne javult volna az utóbbi hetekben, például az új fertőzések hétnapos átlaga december óta nem volt ennyire alacsony, március eleje óta a halálozások száma harmadára esett vissza - tette hozzá.

A szlovák közegészségügyi hivatal kedd reggeli információ szerint a hétfőn elvégzett laboratóriumi vizsgálatok 333 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A 90620 antigénteszt 515 pozitív esetet fedett fel. Kórházi ápolásra 76-tal több beteg szorul, ezzel együtt 2944 páciens fekszik koronavírus-fertőzöttként, vagy annak gyanújával kórházban.

Vakcinacsalók miatt háborgott Pozsony megye elnöke

Tömegesen jelentkezhettek Pozsony megyében oltásra olyanok, akik arra nem lettek volna jogosultak, ezért szigorításokat vezetnek be az oltásra való jelentkezésben.  A "soron kívüli" oltást sokan azért kaphatták meg, mert az oltóközpont munkatársai, túlterheltségük miatt nem tudták ellenőrizni, hogy tényleg orvosok vagy szociális munkások jelentkeztek-e az oltásra - erről számolt be a ma7.sk portál. 

Korábbi közlésük alapján Pozsony megye elnöke, Juraj Droba adott ki közleményt amiatt, hogy

a megyei oltópontokon elszaporodtak a rendszert kijátszani igyekvő csalók.

Az interneten egy javaslat terjedt, amely szerint, ha valaki kritikus infrastruktúrában dolgozónak vallja magát, megkapja az oltást, ugyanis senki nem ellenőrzi az állítás valódiságát. A megyeelnök szerint eddig minden hasonló próbálkozást kiszúrtak az oltópontok munkatársai, egyetlen ember sem kapott ezzel a módszerrel oltást. 

A szigorítás alapján viszont úgy tűnik, hogy ez mégis rés volt a pajzson.

A változás lényege, hogy mostantól azok, akik az első fázisba tartozóként regisztrálnak oltásra, csak azt követően kerülnek be a váróterem-rendszerbe, miután a munkaadójuk elküldte az egészségügyi minisztérium illetékeseinek az igazolást arról, valóban az egészségügyben, szociális ellátásban, esetleg a rendőrségnél dolgozik az adott illető - derült ki a felvidéki magyar nyelvű portál cikkéből.

Címlapkép forrása: Getty Images

GettyImages-1211246460 (3)
afganisztan robbanas

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
GettyImages-6861564641