Előfizetői tartalom

Arat a vírus Magyarországon, de megkezdődött az újranyitás

Portfolio
Magyarország a 2,5 millió beoltott elérése után a kormány terveivel összhangban megkezdte az újranyitást. Ez még közel sincs a nyájimmunitáshoz, a vírus megállításához 70-80%-os átoltottság kellene. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, hogy „erkölcsi törvény jelölte ki” a 2,5 milliós számot, utalva arra, hogy az idősek a leginkább veszélyeztetettek. Az újranyitás előtti napon azonban Müller Cecília tisztifőorvos arról beszélt, hogy arat a vírus a fiatalok között. Ez nem csoda: Magyarországon terjed az egyik leggyorsabban a járvány jelenleg, főképp a fiatalabbak körében, akik közül egyre többen kerülnek kórházba és halnak meg. A kormánynak tanácsot adó járványügyi csoport tagja arra figyelmeztet, hogy a korlátozások korai feloldása komoly áldozatokkal jár majd.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délután bejelentette, hogy elértük a 2,5 millió beoltottat, így szerdától elindul a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások egy részének a feloldása. Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy a 2,5 milliós határt „egy erkölcsi törvény jelölte ki”, ugyanis akkor szabad újraindítani az országot, ha a leginkább életveszélyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés