Előfizetői tartalom

Mire készül a kormány? - Ezekhez a kiváltságokhoz juthatnak hozzá a beoltottak Magyarországon

Csiki Gergely
Számításaink szerint május első harmadában új kihívással kell szembenéznie a kormánynak: amikor elfogy a koronavírus elleni vakcinára regisztráltak száma. Ezt megelőzendő azonban több megoldás is lehet a tarsolyában, ilyen például az oltással rendelkezők pozitív diszkriminációja, vagyis bizonyos helyzetekben, szolgáltatások igénybevételekor előnyt élveznének a beoltottak. Ez ugyanis ösztönözné a regisztráltak számának emelkedését. A beoltottak konkrét előnyeire vonatkozó első ötletek már meg is jelentek idehaza. Bemutatjuk, hogy miért is van lépéskényszerben a kormány, és várhatóan mikor lép majd ebben az ügyben.

Magyarországon az oltás vált az elsődleges védelmi eszközzé Kedden fontos mérföldkőhöz jutott el Magyarország, 2,5 millió fő kapta meg az oltását. Igaz, ez szakértők szerint a járvány terjedésének megfékezéséhez kevéssé járul hozzá, ezért sokan nem is értik, hogy miért ehhez a határhoz kötötte a kormány az újranyitás első lépcsőfokát. Mától azonban hivatalossá...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái