Előfizetői tartalom

Júliustól drágulnak az EU-n kívülről rendelt 22 euró alatti áruk, fontos változás lesz a vámolás terén

MTI
Július 1-től az Európai Unión kívülről érkező minden termék után áfát kell fizetni, így megszűnik a 22 euró alatti áruk eddigi áfamentessége, míg a 22-150 euró érték közötti áruk nagy része továbbra is vámmentes marad - hívja fel a figyelmet közös csütörtöki közleményében a Magyar Posta és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

A posta és a NAV közleménye szerint az elmúlt években dinamikusan bővülő e-kereskedelem az áruk vámhatárokon átnyúló áramlását is módosította. A magyarországi online vásárlók már csaknem kétharmada belföldről és külföldről is vásárol. A jelenlegi szabályozás szerint az EU-n kívülről érkező áruk 22 eurós összeghatárig vám- és áfamentesek, míg a 22...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés