Előfizetői tartalom

Ötmilliárd forintos magyar-kirgiz befektetési alapot jelentett be a kormány

MTI
Ötmilliárd forintos magyar-kirgiz fejlesztési alapot hoznak létre azzal a céllal, hogy magyar cégek részt vehessenek Kirgizisztán infrastrukturális, pénzügyi, mezőgazdasági, egészségügyi modernizálásában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Biskekben kirgiz hivatali partnerével közös sajtótájékoztatóján. A látogatás során a magyar tárcavezető víztisztító berendezést adott át a kirgiz hadsereg mobilkórháza számára.

A bejelentett megállapodások részletei A magyar miniszter elmondta, hogy ez az alap hitelt, tőkeági finanszírozást és más pénzügyi eszközöket tud majd biztosítani magyar vállalatok kirgizisztáni beruházásaihoz, és az általa megnyíló komoly külgazdasági lehetőségekkel hozzájárul Magyarország gazdasági dimenzióváltásához, újbóli növekedési pályára állításához....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés