Előfizetői tartalom

Német miniszter: félre kell tenni a pártpolitikát és le kell zárni Németországot

MTI
Félre kell tenni a pártpolitikai vitákat Németországban, és meg kell törni az új típusú koronavírus járványának harmadik hullámát, amihez két-három hétre le kell zárni az egész országot - mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben. Jens Spahn tájékoztatóján kiemelte, hogy hazája nagyon hasonló helyzetben van, mint tavaly októberben, a második fertőzéshullám felerősödése előtt, és a fertőző betegségek elleni védekezés ügyében illetékes tartományi kormányoknak vannak eszközeik az újabb hullám feltartóztatásához.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a tartományok körében még a járványhelyzet súlyosságának megítélésében sincs egység, és elmaradnak a feltétlenül és azonnal szükséges intézkedések, szerinte pedig a húsvéti időszak az iskolai szünet miatt "tökéletes" lett volna a "hullámtörő" zárlatra - tette hozzá. Ezért meg kell fontolni, hogy miként lehet szövetségi szintre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés