Előfizetői tartalom

Drasztikusan fogynak a hazai agrárgazdaságok

Portfolio
A népesség növekedése és az étkezési szokások változása miatt a világ élelmiszer-termelésének 2050-re meg kell kétszereződnie. Ez jelentős terhet ró az agrárgazdaságokra, amelyekből Magyarországon egyre kevesebb van: míg 2010-ben mintegy 351 ezer ilyen gazdaság működött az országban, addig tavaly már csak 234 ezret számlált a KSH a 2020-as agrárcenzus előzetes eredményei alapján, amelyből az is kiderült, hogy gazdaságok által művelt több mint 4,8 millió hektár mezőgazdasági földterület nyolctizede szántó, kétharmaduk pedig növénytermesztéssel foglalkozik.

Az agrárgazdaságok fogyása megfelel az Európai Unióban is megfigyelhető tendenciának, miszerint 2010 és 2016 között – egyelőre eddig állnak rendelkezésre uniószintű adatok – 15 százalékkal csökkent a gazdaságok száma, elsősorban a kisebb gazdaságok hagytak fel tevékenységükkel – emelte ki Tóth Péter, a KSH statisztikai tanácsadója a hivatal közleménye alapján....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés