kórház egészségügy lélegeztetőgép koronavírus járvány
Gazdaság

Duda Ernő: semmilyen nyitást nem indokol a járványhelyzet Magyarországon

Portfolio
Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora szerint a járványhelyzet miatt jelenleg semmilyen nyitás nem lenne indokolt Magyarországon.

"Járványügyi adatok nem szólnak semmilyen nyitás mellett. Intenzív propagandára lenne szükség arról, hogy a járványnak nincs vége, tessék hordani a maszkot. És meg kellene büntetni azokat, akik nem hordják. Nem szigorításokra van szükség, de a meglévő szabályokat be kellene tartani" - mondta Duda Ernő virológus professzor a Népszavának.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tegnap elismerte: "az új stratégia kidolgozásánál nem csupán egészségügyi szempontokat vettek figyelembe. A magyar kórházak ugyanis felkészültek és bírják a terhelést. Azokkal is törődnünk kell, akik aggódnak a munkahelyük miatt, vagy elveszítették az állásukat."

Duda Ernő azt mondta, ha a társadalom meg tudja védeni magát, és kikényszeríteni, hogy lehetőleg mindenki vegye fel az oltást, akkor vége lesz a járványnak. "Ennek az érdeknek a kikényszerítésére szélsőséges esetben lehet drasztikus eszközt használni, azt például, hogy kötelezővé teszik az oltást. Egy demokratikus országban lehet abban bízni, az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva" - fogalmazott. Ha valaki nem képes erre, akkor azt kényszeríteni kell - tette hozzá.

"Ezt lehet úgy, hogy a rendőr elviszi, meg úgy is, hogy lesz majd egy zöldkártya, amely többlet jogokat biztosít az oltottaknak. Azaz ha valakinek van ilyen, akkor mehet a presszóba, a moziba, ülhet a repülőre. Akinek meg nincs, az mindezt nem teheti. Az utóbbiaknak pedig előbb-utóbb választaniuk kell: elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat" - mondta.

Címlapkép: Getty Images

utazás koronavírus
olimpia zaszlo shutter-20170801
GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
utazás koronavírus