Előfizetői tartalom

Komoly ellentmondásba keveredett Európa, elképesztő összegeket költhet el feleslegesen

Az Európai Unió egyik kiemelten fontos célja, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet, és ennek része a fosszilis energiaforrások használatának drasztikus csökkentése, beleértve a földgázt is. Ehhez képest a gyakorlat azt mutatja, hogy nagyban zajlik az európai földgázinfrastruktúra bővítése, legyen szó Északi Áramlat-2-ről vagy LNG terminálok építéséről. Ezeknek a fejlesztéseknek az összköltsége pedig bődületesen magas lehet, holott már a jelenlegi kapacitásokat sem használjuk ki igazán, ráadásul a klímacélok elérése miatt is inkább a tiszta energiaforrások felé kellene elmozdulnunk – derül ki az amerikai Global Energy Monitor által készített friss tanulmányból.

Komoly ellentmondásba keveredett Európa Az Európai Unió 2050-re tűzte ki célul, hogy elérje a klímasemlegesség állapotát, melynek része egy 2030-as köztes cél elérése, amikorra a tagországok 55 százalékkal csökkentenék a karbonemissziójukat az 1990-es szinthez képest. Ezeknek az eredményeknek az eléréséhez azonban a fosszilis energiahordozók használatának drasztikus csökkenésére...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái