fedusa_shutter
Gazdaság

Nagyon fogadkozik a Fed elnöke: nem valószínű, hogy az idén kamatot emelnek

Portfolio
„Nagyon valószínűtlen”, hogy az idén kamatot emeljen a Fed – mondta egy vasárnapi interjúban Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke. A szakember ezzel megerősítette a legutóbbi kamatdöntést követő kommunikációjukat arról, hogy fenntartják majd a laza monetáris politikát.

Annak ellenére, hogy a jelek szerint az amerikai gazdaság gyors tempóban áll talpra, a Fed elkötelezett a laza monetáris politika fenntartása mellett – mondta vasárnap a 60 Minutes adásában Jerome Powell. Abban a helyzetben vagyok, hogy megígérhetem: a Fed addig fogja minden eszközével támogatni az amerikai gazdaságot, amíg a kilábalás nem lesz teljes – szögezte le Powell. Az infláció kapcsán egyelőre nem aggódik a jegybankár, szerinte most az a céljuk, hogy kicsivel a 2%-os jegybanki cél fölé emelkedjen az áremelkedési ütem, csak utána jöhet kamatemelés.

A jegybank elnöke kiemelte, hogy a gazdasági kilátások jelentősen javultak az utóbbi időszakban, azonban szerinte még sok munka vár Amerikára, mielőtt a teljes kilábalásról beszélhetnénk. Elsősorban a legszegényebbek vannak még mindig nehéz helyzetben, ők szenvedték meg a legjobban a mostani válságot.

A járványhelyzettel kapcsolatban a Fed elnöke elmondta: továbbra is viselni kell a maszkot és tartani a megfelelő távolságot az embereknek. A pénzügyi rendszerrel kapcsolatban pedig hozzátette, hogy a pénzügyi stabilitás szempontjából nincs ok az aggodalomra, az7 utóbbi időszak kibertámadásai viszont aggasztók.

Címlapkép: Shutterstock

koronavirus vilag
trend és varos
árverés
olimpia zaszlo shutter-20170801
koronavírus metró getty stock
ember kávézó étterem getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
iskola tanítás maszk getty stock