szijjártó péter facebook oldal
Gazdaság

Ma éjfélre várja Szijjártó a hiányos orosz vakcinaszállítmányt

Portfolio
Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezik meg a 140 ezer második dózisú Szputnyik vakcinát tartalmazó szállítmány Budapestre - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden kora este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: ezekben a percekben száll fel a kormány cargo gépe, hogy újabb koronavírus elleni oltóanyag-szállítmányt hozzon Magyarországra. A gép és legénysége 2 hónap alatt már a hetedik keleti vakcinabeszerző útját teljesíti - emelte ki a miniszter, hozzátéve: ennek hála most 140 ezer ember jut majd hozzá az orosz oltóanyag második dózisához.

Frissítés: az MTI a közlő kérésére korrekciót közölt a hír kapcsán, nem 140 ezer, hanem 120 ezer vakcina érkezik a mai géppel.

Szijjártó nem tér ki arra, hogy a 140 ezres szállítmány kevesebb a vártnál, 110 ezer vakcinával. Ahogy a 444 írta, a mostani második körös szállítmány előfutára, 250 ezer adag első körös oltás még március 21-én jött meg. A mostani előírások szerint az első után 21 nappal kell beadni a második Szputnyikot. Csakhogy az új szállítmány már 23 napos különbséggel érkezik az első után - írta a portál, jelezve, hogy a Szputnyik az egyetlen olyan vakcina, ahol az első és második adag különbözik, tehát különösen fontos az ütemezett szállítás. (Az eddigi gyakorlat szerint a szállítmány várhatóan egy nagyjából egy hetes NNK-vizsgálaton esik át.)

Bizonyára erre a hírre reagált Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szintén Facebook-oldalán, amikor az "oltásellenes álhírterjesztők" figyelmébe ajánlotta bejegyzését. Kiemelte: mindenki, akit Szputnyik vakcinával oltottak be, eddig is megkapta a második oltást időben, és a jövőben is mindenki meg fogja kapni. A szállítások Oroszországból folyamatosak - szögezte le az államtitkár, de ő sem tért ki arra konkrétan, hogy az első oltások párjai valóban csúszásban vannak-e.

london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
GettyImages-1232758955