vakcina koronavírus oltás
Gazdaság

Új javaslattal pörgetnék fel még jobban az oltások felvételét

Portfolio
Bár újra szépen emelkedik az oltásra regisztrálók száma, elérhetünk egy olyan pontra Magyarországon, amikor már nem lesz kit beoltani, pedig rengeteg vakcina rendelkezésre fog állni. Ezért az egyik legnagyobb hazai magánegészségügyi szolgáltató új javaslatokat fogalmazott meg a vakcináció elősegítése érdekében.

Múlt héten írtuk meg, hogy nemzetközi viszonylatban is rendkívül gyors tempóban fut fel a beoltottak száma Magyarországon és néhány hét múlva elérkezhetünk ahhoz a ponthoz, amikor elfogy a regisztráltak száma, nem lesz új oltakozó.

A Rózsakert Medical Center olvasva a cikkünket jelentkezett nálunk új javaslataival, ami a vakcinációt segítené elő idehaza. "A magánegészségügyi intézményeknek az oltási program felpörgetésében kellene szerepet vállalniuk, különös tekintettel arra, hogy az előrejelzések szerint rövid időn belül több vakcina áll majd rendelkezésre, mint amennyien oltásra regisztráltak" - emlékeztetett Csermely Gyula, az RMC társtulajdonosa, aki szerint

A magánegészségügyi intézmények páciensköre bízik a szolgáltatójában, így pozitívan befolyásolhatják a vakcinációhoz való hozzáállást.

Ezzel a tevékenységgel a szolgáltató hozzájárulhatna, hogy olyan betegek vegyék fel az oltást, akik még nem regisztráltak, de meggyőzhetőek a vakcina előnyeiről.

A terhesgondozással foglalkozó vagy magzati szűrővizsgálatokat nagy számban végző intézmények, mint az RMC is, elvégezhetnék a vakcinációt az esedékes szűrővizsgálatok során, ha rendelkeznének oltóanyaggal - magyarázza a vezető.

A vakcináció mellett a másik lehetőség a járvány elnyomására, hogy a poszt-COVID-19 ambulanciánkon megjelenő páciensek ideális oltási idejének meghatározásában is hatékonyan tudunk részt vállalni - fogalmazta meg másik javaslatát Csermely Gyula, aki szerint az oltás mellett a széleskörű szűrés végzésébe is be kellene vonni a magánegészségügyet.

Címlapkép: Egy férfit beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 13-án. Forrás: MTI/Balázs Attila

GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia
utazás koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-517120549