Előfizetői tartalom

A napenergia és a hidrogén új lehetőséget nyithat a magyar mezőgazdaság előtt

A hidrogén földgázhálózatba és a földgázba való bekeverésének átmeneti megoldásként való elismerésére sürgette 94 energia- és feldolgozóipari vállalat az Európai Bizottságot, mely nem először kap javaslatot hidrogénstratégiával kapcsolatban. Korábban a zöld hidrogénre vonatkozó tervezett kritériumot találta túl szigorúnak villamosenergia-ipari vállalatok csoportja, és a stratégia a nukleáris energia mellőzése miatt is vita tárgyát képezte. A hazai hidrogénstratégián még dolgoznak, és abban naperőmű-fejlesztési potenciáljára tekintettel az agrárium lehetséges szerepét is célszerű lenne megvizsgálni – véli Lugos Roland, az Optimum Solar Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

A többek között az MVM-csoport és az FGSZ Földgázszállító Zrt. által aláírt, a hidrogén földgázhoz való keverése mellett kiálló nyílt levél hivatkozik a Bizottság elképzeléseit felvázoló uniós hidrogénstratégiára is, amely a bekeverés lehetőségét sem zárja ki, noha elsősorban egy kizárólag a hidrogén szállítására szolgáló hidrogén-vezetékrendszer létrehozását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés