Előfizetői tartalom

Jelentős összeggel fejlesztik a szerb-magyar földgázbeszállítási kapacitást

Portfolio
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a földgázszállító számára jóváhagyott díjak felett 2020-ban beszedett aukciós felár bevételekből 2,5 milliárd forintot fordít a szerb-magyar földgázbeszállítási kapacitás fejlesztésére – mondta Horváth Péter János a MEKH elnöke. Az előző évben meghatározott összeggel együtt közel 4 milliárd forint használható fel az aukciós felár számláról az ellátásbiztonságot növelő beruházásra.

A földgázkapacitás aukciók során az aukciós felárból származó pénzösszeg, amely a szabályozott földgázszállítási bevétel feletti bevételnek tekinthető, jogszabályi előírásoknak megfelelően visszaosztásra kerül a rendszerhasználókhoz és ezen keresztül a felhasználókhoz. Az így felgyülemlett összeg kizárólag fizikai szűkület megszüntetésére vagy a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés