Előfizetői tartalom

Kiderült: bukik a bolgár és a román miniszterelnök is

MTI
Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök (fenti képünkön) bejelentette szerdán, hogy nem lesz kormányfő abban az esetben sem, ha a választásokon győztes pártjának (GERB) sikerülne kormányt alakítani, ami egyébként nem valószínű az eddigi fejlemények alapján. Boriszov később bejelentette, hogy a GERB Daniel Mitov korábbi külügyminisztert jelöli miniszterelnöknek. Szintén szerdai fejlemény, hogy megvonja a bizalmat Florin Citu román liberális miniszterelnöktől a kormánykoalíció részét képező USR-PLUS pártszövetség, de folytatná az eddigi közös kormányzást a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ).

Bolgár fejlemények "Daniel Mitovot választom, mert nagyon világosan akarom hangsúlyozni Európa- és NATO-párti álláspontunkat" - mondta a Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) törvényhozóinak Boriszov a Facebook-oldalán élő közvetítésben. Mitovot 2014 augusztusában nevezték ki a Georgi Bliznaski vezette akkori ügyvivő kormány külügyminiszterének, majd ugyanezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés