debrecen oltás koronavírus
Gazdaság

Koronavírus: megjöttek a friss szennyvízadatok, de Debrecent lehagyták a térképről

Portfolio
A 14. héten a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja országosan továbbra is magas szinten ingadozik, az elmúlt öt hét összesített tendenciája alapján azonban enyhén csökken - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai közleményében.

Jelentős a területi eltérés a vizsgált települések között, amíg Egerben, Salgótarjánban, Szombathelyen, Veszprémben és kisebb mértékben Pécs esetében emelkedő a tendencia, addig Békéscsabán, Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, és kisebb mértékben Kecskeméten csökkenő koncentrációt mértek - részletezi az NNK.

A térkép és a rövid tájékoztató érdekessége, hogy a korábbi jelentésekkel ellentétben Debrecen ezúttal nem került fel sem a táblázatos formába, sem a térképre.

A hatóság hangsúlyozza: a magas aktív fertőzött szám miatt továbbra is fontos a járványügyi szabályok szigorú betartása.

COVID_SZENNYVÍZ_14

Érdemes megemlíteni, hogy a szennyvízadatok előrejelző szerepe a járvány dinamikájának alakulásában a múltban sem volt teljesen megbízható, így érdemes fenntartással kezelni őket.

Arról épp a napokban írtunk részletesen, hogy mennyire jó a szennyvízből jósolni a koronavírus-járványt? A széles körben elfogadott vélemény szerint a mutató változása több héttel előre jelezheti a járvány erősségében bekövetkező változásokat. Annak eldöntését, hogy ez valóban így van-e, számos tényező nehezíti, elsősorban természetesen az, hogy nyilvános és alapos vizsgálat a témában még nem született. Következtetésünk a következő volt: a mérésekből kirajzolódó kép elég jól követi a koronavírus hullámait, de néhány furcsaság miatt előrejelzésre csak nagy bizonytalansággal használható.

Címlapkép: Koronavírus elleni oltásra érkeznek idősek a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Nappali Kórházába 2021. március 16-án. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
frankfurt
ausztria koronavírus maszk
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
vakcina oltás oltatás koronavírus