Előfizetői tartalom

Legfeljebb ősszel lesz nagy koronavírus-felmérés Magyarországon

Portfolio
A koronavírus angol mutációja, illetve a harmadik járványhullám miatt nem készült újabb H-UNCOVER, vagyis a lakosság átfertőzöttségi (és átoltottsági) vizsgálata Magyarországon - mondta Merkely Béla a Népszavának.  A Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy mivel a helyzet gyorsan változik, ezért a nyár előtt nem jelentene többletinformációt egy újabb nagyszabású reprezentatív vizsgálat. A kínai vakcina hatásosságával kapcsolatban felmerült kérdések kapcsán ugyanakkor megjegyezte, hogy ősszel egy, a védettséget figyelő, vagyis az antitest kimutatására irányuló vizsgálatot kezdeményez majd az egyetem.

A Népszava felidézi, hogy Rusvai Miklós virológus szerint egy önkénteseken végzett reprezentatív vizsgálattal gyorsan tisztázható lenne, hogy a kínai vakcinával beoltottaknak elegendő-e az ellenanyag-szintjük. A jelek szerint ilyen felmérés egyelőre nem készül, így aki kíváncsi a saját helyzetére, az saját pénzből csináltathat ellenanyagszint-vizsgálatot. A lapnak megszólaló...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái