Előfizetői tartalom

Röst Gergely matematikus: Nem igaz, hogy nem halálosabb a brit variáns

Portfolio
Félreértésén alapultak azok a tegnapi sajtóhírek, amelyek szerint csupán fertőzőképesebb, de nem halálosabb a koronavírus brit variánsa - írja a KOVIDők tudományos Facebook-oldalon megjelent bejegyzésében Röst Gergely matematikus. A Járványmatematikai modellező és epidemiológiai elemző munkacsoport vezetője szerint a Lancet folyóiratban megjelent kutatás eredményeiből nem következik az az állítás, ami a hazai és nemzetközi sajtóban kedden végigfutott.

Precízen áttekintve a Lancet című folyóiratban közzétett adatokat, egyértelmű – és a tudományos konszenzus továbbra is az –, hogy a brit variáns okozta megbetegedés mintegy 60%-kal nagyobb eséllyel végződik halállal, mint a vírus Vuhanban felfedezett vad típusa által okozott megbetegedés - írja posztjában a professzor annak kapcsán, hogy tegnap az egész hazai sajtóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés