gulyás gergely
Gazdaság

Gulyás Gergely: májusban minden magyar felnőtt megkaphatná az oltást

Portfolio
Májusban minden 18 évnél idősebb ember megkaphatja az oltást, így június elejére visszatérhetünk megszokott életünkhöz – mondta a Figyelőnek adott interjúban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az egészben persze a regisztrációs hajlandóság lehet a szűk keresztmetszet.

Összesen 15 ezer milliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre az uniós helyreállítási alapból, valamint a közösségi költségvetésből; és alapvetően három terület – egészségügy, egyetemek, infrastruktúra – fejlesztésére fókuszál majd az ezeket a pénzeket koordináló, nemzeti program – hangsúlyozta a Figyelőnek adott interjújában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ismertette: törekednek arra, hogy a nemzeti programmal kapcsolatos megállapodás mielőbb létrejöjjön Brüsszellel.

A kancelláriaminiszter kitért arra is:

az úgynevezett társadalmi immunitás alapja, hogy a magyar társadalom 60-75 százaléka oltáshoz jusson.

Gulyás szerint fentihez két feltétel kell: vakcina és hajlandóság. Előbbivel nincs probléma, a miniszter szerint májusban minden 18 évesnél idősebb ember megkaphatná az első oltást. Ehhez persze az is kellene, hogy mindenki regisztráljon. Ami az oltási hajlandóságot illeti, eddig 8 millió nagykorú magyar állampolgárból több mint 4,1 millióan regisztráltak.

Gulyás Gergely szavai az oltási hajlandóság növelését is célozhatják, elsősorban azoknak üzenhetett a miniszter, akik azért halogatják a regisztrációt, mert úgy gondolják, hogy belátható időn belül nem kerülnének sorra. Őket buzdíthatja azzal a kormány, hogy ha regisztrálnak, akkor májusban oltáshoz juthatnak.

Gulyás Gergely szerintaz újraindítás folyamatos és fokozatos. Május végére, június elejére vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz.  Európában a jelenlegi tervek szerint valamennyi tagállam szabadon dönthet a keleti vakcinák elfogadásáról, így valószínűsíthető, hogy az uniós igazolásnál a fertőzöttség mértékének és a viszonosságnak nagyobb jelentősége lesz. Várhatóan az Európai Unió tagállamaiban egyedi döntések születnek majd, különösen azért, mert a déli, idegenforgalomban és turizmusban érintett országok gazdaságilag nem élnek túl még egy kieső nyarat – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

európai bizottság brüsszel eu európai unió
Budapest lánchíd
utazás koronavírus
olimpia zaszlo shutter-20170801
GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
utazás koronavírus