üresétterem
Gazdaság

Megjelent a rendelet a hazai újranyitás következő lépcsőfokáról

Portfolio
Megjelent a rendelet, amely tartalmazza az újranyitás következő lépcsőfokát: a vendéglátóhelyek teraszainak újranyitási szabályait, illetve az óvodák és általános iskolák személyes oktatáshoz való visszatérését. A jelenleg április 19-ig érvényben lévő korlátozó intézkedések fennmaradnak április 19. után is.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy 3,5 millió oltottnál sor kerül az újranyitás következő lépésére: megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és ismét engedélyezett lesz a helyi fogyasztás. Az erről szóló rendelet ma este meg is jelent.

A rendelet alapján a vendéglátó üzletek kerthelységeiben és teraszain ismét engedélyezett lesz a fogyasztás reggel 5 óta és este 9:30 közt. Az üzletben továbbra is kötelező lesz maszkot viselni, viszont itt a fogyasztás továbbra sem engedélyezett, csak a mellékhelyiséget használhatják a vendégek. A teraszon levehetik a vendégek a maszkot, az alkalmazottak nem.

A rendelet a mostani oltási ütem alapján várhatóan a jövő héten lép majd életbe, jelenleg közel 3,1 millió ember kapott már oltást Magyarországon.

Ezen kívül megjelent a közlönyben a tanintézmények újranyitásáról szóló rendelet is: mint írják, április 19-től eltörlik a március 8-án elrendelt rendkívüli szünetet az óvodákban és megszüntetésre kerül az általános iskolák 1.-4. osztályában a digitális oktatás.

A felső tagozatosoknak, középiskolásoknak és minden más köznevelés intézménynek május 9-től kell visszatérnie a személyes oktatáshoz.

A rendeletben leírják azt is, hogy az olyan korlátozó intézkedések, mint a kijárási tilalom, a távolságtartás vagy a maszkviselés, fenn maradnak április 19. után is.

Címlapkép: Getty Images

szerbia
utazás koronavírus
irán elnökválasztás 2
peru temetkezés koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
szerbia