szlovakia_koroonavirus
Gazdaság

Szlovákia májusban kezdhet oltani a Szputnyikkal

MTI
Szlovákia már május elején elkezdhetné az oltást a Szputnyik V orosz vakcinával, amennyiben a (magyarországi) laboratóriumi vizsgálatok megfelelőnek találják azt erre a célra - jelentette ki Eduard Heger szlovák kormányfő csütörtökön Prágában.

Eduard Heger, akinek új tisztségében ez volt az első külföldi útja, vendéglátójával Andrej Babis cseh kormányfővel megtartott közös sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kíséretében lévő szlovák egészségügyi miniszter, és ő is személyesen, nagyon fontosnak tartják, hogy az oltáskor használt vakcina biztonságos legyen. "Ezért van szükség a tesztelésre egy megfelelő engedéllyel rendelkező laboratóriumban" - szögezte le Heger.

Szlovákia március elején kapott 200 ezer adag orosz oltóanyagot, amelynek bevizsgálásához azonban az országban jelenleg nincs megfelelő laboratórium. Igor Matovic kormányfőhelyettes, pénzügyminiszter ezért Magyarországhoz fordult segítségért, s a magyar kormány közölte, hogy eleget tesz Pozsony kérésének.

Heger Prágában kifejtette: Szlovákia azért vásárolt Szputnyikot, mert az országban sokan csak ezzel a vakcinával hajlandóak beoltatni magukat. A szlovák kormányfő úgy fogalmazott: újabb orosz vakcinák várhatóan akkor érkeznek Szlovákiába, amikor a korábban leszállítottat már használni fogják.

Andrej Babis újságírók előtt megerősítette: Csehország is érdeklődik az orosz vakcina iránt, de az ezzel történő oltást csak annak európai jóváhagyása után fogja elkezdeni.

A szlovák kormányfőt a Prágától nyugatra fekvő Lány kastélyban Milos Zeman cseh államfő is fogadta. Zeman és Heger a találkozó során méltatták a szerintük kitűnő cseh-szlovák kapcsolatokat és egyetértettek abban, hogy a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) együttműködése Prága és Pozsony számára is nagyon fontos - közölte Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

utazás koronavírus
olimpia zaszlo shutter-20170801
GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
utazás koronavírus