Előfizetői tartalom

Új tulajdonost kap két meghatározó hazai konzervgyártó

Portfolio
Meghatározott időre szóló tulajdonrészt szerzett a Hiventures az együttesen közel 20 milliárd forint árbevétellel működő élelmiszerfeldolgozó cégekben, a Szatmári Konzervgyár Kft.-ben és az EKO Konzervipari Kft.-ben. Ezen cégek a hazai élelmiszeripart tekintve komoly múlttal rendelkező családi vállalkozásoknak számítanak, a belföldön termelt friss zöldségekre és gyümölcsökre alapozzák tevékenységüket, termékeiket tartósítószermentesen, kizárólag természetes nyersanyagok felhasználásával készítik és főként az EU piacán értékesítik. A kétmilliárd forint összértéket meghaladó befektetések ugyanakkor annak lehetőségét is elérhető közelségbe hozták, hogy a cégek növeljék jelenlétüket mind a tevékenységük döntő részét kitevő exportpiacokon, mind a belföldi áruházak polcain.

A tájékoztatás szerint az MFB csoporthoz tartozó Hiventures két független üzletember, Medveczky Péter és Mihályi Botond koncepcióját támogatta a befektetése során, akik számos elképzeléssel vágtak bele a konzervgyártásba. A tranzakciók során közös tulajdonosi csoportba került két konzervgyárnak a múltja is közös, hiszen korábban közel 25 éven keresztül a Nyírségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés