Előfizetői tartalom

Újranyitnak az iskolák: hétfőn kezdődik a "gyerekmegőrzés" Magyarország új gócpontjaiban

Portfolio
Egyáltalán nem tartja indokolhatónak a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy a jövő héten újranyissanak az óvodák és az iskolák az alsó tagozaton, hiszen a jelenlegi járványmutatók alapján folytatni kellene a digitális oktatást. Már most is van olyan intézmény, amelynek a megnyitását koronavírus-fertőzés akadályozza. A PSZ szerint gyerekmegőrzés lesz az iskolákban, miközben lemaradnak azok, akik otthon maradnak, hiszen egyre több szülő dönt úgy, hogy a járvány miatt nem engedi iskolába a gyerekét. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig közölte: „most, amikor a járvány történelmi csúcsán tombol, a PDSZ továbbra is ragaszkodik az alsó tagozatok és az óvodák zárásához". A Portfolio értékelése szerint a járványhelyzet rosszabb, vagy legalább olyan rossz, mint amikor a kabinet az iskolák zárásáról döntött márciusban. A PSZ kérdésünkre közölte: "azt javasoljuk, hogy aki krónikus beteg vagy még nem alakult ki a védettsége az oltás után, ne kockáztasson".

A jelenlegi járványhelyzetben nem indokolt sem az óvodák, sem az iskolák alsó tagozatának újranyitása, de tudomásul vesszük a kormány döntését – mondta a Portfolio-nak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. Kiemelte: már most is van olyan óvoda, ahol megbetegedések miatt karantént rendeltek el, ami nehezíti a gördülékeny nyitást. A PSZ várakozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés